ART

[ROOLITUSTA ELOKUVIIN JA TV-SARJOIHIN]

Mitä kyseinen osasto tekee, kuka on vastuussa, osaston referenssit.

Helsinki Casting ART -roolittaa elokuvia ja televisiosarjoja.
Roolittaja Jantsu Puumalaisen johdolla toimiva ART on ennakkoluuttomasti, rohkeasti ja innovatiivisesti toimiva osasto, joka tarjoaa roolituspalvelua kotimaisiin sekä ulkomaisiin draamatuotantoihin.
Jantsu Puumalainen on käyttänyt kaiken vapaa-aikansa kotimaisia sarjoja ja elokuvia katsellen koko ikänsä. Häneltä tulee näyttelijöiden nimiä kuin apteekin hyllyltä. Lisäksi ART -osaston käytössä on itse kehittelemämme Faces by Helsinki Casting -palvelu, joka antaa meille loistavat edellytykset heittää pöytään villejäkin kortteja!

Tunnemme Suomen ammattinäyttelijät Helsingistä sekä maakunnista ja haluamme olla edelläkävijänä uusien kykyjen etsimisessä ja löytämisessä. Uusia ja jo pidemmän uran näyttelijänä luoneita lahjakkuuksia haetaan rooleihin esimerkiksi lyhyistä ja pitkistä elokuvista, tv- ja nettisarjoista ja teattereista sekä valmistuvista opiskelijoista. Autamme myös pelottomasti silloin, kun rooliin etsitään jotakin erikoista. Kaikki kivet käännetään ja koekuvaukset järjestetään Liisankadun studiolla tai kuvauspaikkakunnalla. Tiivis yhteistyö ohjaajan kanssa on hyvän roolituksen edellytys.

ART etsii siis rooleihin näyttelijöitä. Meidän silmissä näyttelijä on henkilö, joka näyttelee - hän voi olla teatteritaiteen maisteri, kansanopiston näyttelijälinjalla kouluttautunut tai ulkomaisesta näyttelijäkoulusta valmistut.
Taidot, lahjakkuus ja karisma ratkaisevat ja mahtuupa joukkoon muutama pystymetsästä revitty henkilökin.
Elokuvissa ja tv-sarjoissa näyttelemisestä on monelle “tavikselle” muodostunut hyvä sivutyö. Pienempiin rooleihin haetaankin tarkoituksenmukaisesti usein amatööriä. Meille mikään rooli ole vähäpätöinen vaan jokainen roolitus punnitaan ja harkitaan tarkoin!


Käytä sanoja:

casting, roolitus, elokuva, kotimainen elokuva, suomalainen elokuva, televisio, televisiosarja, etsitään, haetaan, koekuvaukset sekä lisäduuni, sivutyö, hyvä sivutyö.

Ei tarvitse olla tässä muodossa tasan, mutta suositeltavaa.

kontio & Parmas 1. ja 2. kausi

Roolitimme Kontion ja Parmaksen ensimmäiselle ja toiselle kaudelle jaksokohtaiset pääroolit, nipun sivurooleja ja sekä kaikki avustajat yhteistyössä EXTRAS -osaston kanssa.

IVALO / ARCTIC CIRCLE

Suomalais-saksalaiseen tv-sarjaan Ivalo, löysimme mm. ihanan Venla -tytön, roolittimme useita venäjänkielisiä rooleja sekä monia keskeisiä sivurooleja.

KEISARI AARNIO

Tosi tapahtumiin perustuvaan Keisari Aarnio sarjaan roolitimme yli 80 replikoivaa b-roolia, joista monet olivat “look a like” -roolituksia, eli perustuivat todellisiin henkilöihin.