EXTRAS

AVUSTAJIA TV-SARJOIHIN JA ELOKUVIIN

Mikko Niskalan johtama EXTRAS on Helsinki Castingin avustajia elokuviin ja tv-sarjoihin roolittava osasto, joka palvelee Suomen suurimpia televisio- ja elokuvatuotantoyhtiöitä. Olemme avustaja-castingin pioneerejä ja ylpeitä siitä!

Huomassamme kukaan ei ole vähäarvoinen – avustajatkin ovat arvostettu osa tuotantoa. Vastuullista toimintafilosofiaamme ilmentää sekin, että jokaisesta avustajaroolista maksetaan rahapalkkio. Lisäksi olemme kehittäneet järjestelmän, jolla maksamme avustajapalkkiot ilman, että tuotantoyhtiön tarvitsee itse hoitaa korvauksiin liittyviä asioita. Tämä vapauttaa asiakkaidemme resursseja muun työn hoitamiseen. Haluamme ohjata kotimaisen elokuvan ja tv- tuotannon kulttuuria siihen suuntaan, että avustamisesta voi muodostua avustajille mukava sivutyö.

Hyödynnämme extrojen roolituksessa modernia ajankuvan hahmottamista esimerkiksi sellaisten kysymysten kautta, miltä näyttää Helsingin keskustan katukuva vuonna 2018 tai vuonna 1955. Samalla huomioimme roolituksissa ihmisyyden monimuotoisuuden.
Avustajia haetaan myös luonnollisista ympäristöissä silloin, kun rooli on vahvasti sidottu tiettyyn teemaan. Esimerkiksi ohjaaja Klaus Härön taide- ja huutokauppamaailmaan sijoittuvaan Tuntematon mestari -elokuvaan löysimme erinomaisia avustajia oikeista huutokaupoista.

Helsinki Castingin extrat paitsi osaavat hommansa, he myös näyttävät juuri siltä, miltä avustajien halutaan näyttävän.
Kun “taustapöhinä” on kunnollista ja näyttävää, ovat myös ohjaaja, kuvaaja, pukusuunnittelija ja maskeeraaja ja koko työryhmä ovat tyytyväisempiä ja tuotannosta tulee onnistuneempi!

Käytä sanoja:

casting, roolitus, avustajat, extrat, elokuva, kotimainen elokuva, suomalainen elokuva, televisio, televisiosarja, etsitään, haetaan, koekuvaukset sekä lisäduuni, sivutyö, hyvä sivutyö.

Ei tarvitse olla tässä muodossa tasan, mutta suositeltavaa.

Baby Jane -elokuva

Katja Gaurilofin ohjaamaan Baby Jane -elokuvaan roolitimme suoraan Helsingin LGBTQ-skenestä ja saimme mukaan aitoja ihmisiä edustamaan omaa skeneään. Kaikilla oli hauskaa ja lisäksi avustajat kutsuttiin elokuvan ensi-iltaan ja jatkobileisiin!

Tuntematon mestari

Klaus Härön ohjaamaan Tuntematon Mestari -elokuvaan roolitimme avustajia mm. Helanderin huutokaupasta, sillä elokuva sijoituu taidehuutokauppojen maailmaan! Tulipa siitä hieno!

Nyrkki / Line oF SHADOWS

Kylmän sodan aikaan sijouttuvaan vakoojatrilleriin roolitimme kaikki avustajat ja lisäksi paljon sivurooleja. Haastavan avustajacastingistä teki mm. 1950-luvulla vallinnut tukka- ja partatyyli sekä vaatekoot, jotka ovat niukempia kuin nykyiset :D Nyrkki-sarja julkaistaan syksyllä 2019.